Wie zijn wij

Herman Smit (1959)

herman

Hoofdinstructeur-Koguryo-Hapkido
Kubotan-instructeur – level 2

Sinds mijn jeugd ben ik al gefascineerd door de Chinese vechtfilms en met name die films waarin Bruce Lee een hoofdrol speelt. Op mijn 14e ben ik begonnen met het beoefenen van Pencak-Silat-Kuntao. Omstreeks mijn 20e levensjaar besloot ik mij te richten op het Karate ( Shotokan en Kyukoshinkai ) Via een “omweg “als pakwerker in de hondensport ben ik op mijn 29e jaar ben in aanraking gekomen met het Hapkido en heb deze mooie kunst vanaf dat moment in mijn hart gesloten. Tijdens de jaren dat ik Hapkido train heb ik regelmatig stages gevolgt bij Grootmeesters in diverse vechtkunsten.                                   Veel onderliggende pricipes van deze kunsten heb ik verweven met de principes van het Hapkido. Dit heeft geresulteerd in een effectief systeem van zelfverdedigings-technieken, die tot bloei komen in het Koguryo-Hapkido.


 Lammert Veenma (1946) 

Assistentinstructeur- Koguryo-Hapkido                                                                                                                                                                Kubotan-insructeur- level 2

 

Na vele sporten te hebben gedaan kwam ik op 29 jarige leeftijd in aanraking met het Karate. Na een tiental jaren besloot ik dat het tijd was om mijn horizon te verbreden en vanaf 1996 ben ik begonnen met Hapkido. Tot op de dag van vandaag ben ik gedreven bezig met het lesgeven aan iedereen die Hapkido wil leren.